Τίτλοι τέλους

#1
Αγαπητά μέλη της κοινότητας του chemeng-ntua forum,

Τα τελευταία χρόνια, ο ρόλος και ο σκοπός της κοινότητας έχει παρερμηνευθεί. Να υπενθυμίσουμε ότι η κοινότητα δημιουργήθηκε αρκετά χρόνια πριν προκειμένου να δώσει βήμα έκφρασης στους φοιτητές της Σχολής ώστε να επικοινωνήσουν τα τεκτενόμενα εντός και εκτός των αμφιθεάτρων και της Σχολής. Επίσης είχε (και ακόμη έχει) να προσφέρει τα πλεονεκτήματα της ανωνυμίας (γεγονός που ενισχύει την ελεύθερη έκφραση) και της απόλυτης ελευθερίας στην εύρεση συζητήσεων και υλικού (πράγμα ανέφικτο για άτομα που δεν είχαν λογαριασμό σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή βρίσκονταν σε διαφορετικά έτη της Σχολής). Το forum έδωσε ακόμα ένα πεδίο για να βρεθούν άτομα με κοινά ενδιαφέροντα και πολλές φορές υπήρξε χώρος για την ανταλλαγή πολιτικών απόψεων, χωρίς το φόβο και το «αποκρουστικό» περιβάλλον των συνελεύσεων, τουλάχιστον μερικά χρόνια πριν, και την επίλυση τρεχόντων προβλημάτων. Τέλος είχε πάντα ρόλο υποστηρικτικό τόσο στα μαθήματα και τις εξετάσεις (μέσω της Βιβλιοθήκης) όσο και σε εξωτερικές δράσεις όπως η ανακαίνιση του Αναγνωστηρίου και των αμφιθεάτρων, αλλά και έδωσε χώρο (έστω και μικρό) σε διάφορες φοιτητικές ομάδες να διαδώσουν τη δράση τους.

Τα τελευταία χρόνια λοιπόν, ο πραγματικός στόχος έχει παρερμηνευθεί. Παρατηρείται μια μείωση της επισκεψιμότητας και της συμμετοχής σε συζητήσεις, με μόνη εξαίρεση τις εξεταστικές περιόδους όπου υπάρχει ανάγκη για σημειώσεις, παλιά θέματα και κυρίως τις λύσεις (πολλές φορές υπάρχει δυσαρέσκεια που δεν βρίσκονται ΚΑΙ οι λύσεις!). Η Βιβλιοθήκη δυστυχώς θεωρείται πλέον το μόνο «χρήσιμο» κομμάτι της κοινότητας, αφού τουλάχιστον το κομμάτι της διάδρασης και της επικοινωνίας έχει μεταφερθεί σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ένα σημαντικό κομμάτι που πρέπει να θίξουμε είναι και αυτό της συντήρησης της κοινότητας. Πέρα από τα έξοδα που έχουν ήδη γίνει και ομολογουμένως κατά καιρούς, υπήρχε μεγάλη ανταπόκριση από τα μέλη της κοινότητας στο να συμβάλλουν σε αυτά, υπάρχει και το συντονιστικό-διαχειριστικό κομμάτι. Η δουλειά των συντονιστών είναι καίρια για την τακτοποίηση των θεμάτων και την ομαλή λειτουργία του forum. Ενδεχομένως τα περισσότερα μέλη να μην έχουν ιδέα για τη δουλειά και το χρόνο που επενδύθηκε κατά καιρούς ώστε να υπάρχει μια συγκεκριμένη εμφάνιση, δομή και λειτουργικότητα της σελίδας. Οι περισσότεροι συντονιστές έχουν αποφοιτήσει εδώ και καιρό από τη Σχολή και παρόλα αυτά αφιερώνουν πολύ προσωπικό χρόνο, κόπο και ψυχικά αποθέματα εις βάρος των νέων δραστηριοτήτων τους, για τη συντήρηση της κοινότητας, και μάλιστα βλέποντας πως όλες αυτές οι προσπάθειες δεν έχουν ανταπόκριση. Σε αυτό το σημείο να ανακοινωθεί ότι αποδεσμεύονται πλήρως από τα δικαιώματα των συντονιστών οι χρήστες KiritoShu και i griega, καθώς έχουν δώσει όλα όσα μπόρεσαν στην κοινότητα και δεν έχουν τίποτε άλλο να προσφέρουν.

Το μέλλον του forum είναι αρκετά ξεκάθαρο.
  • Χρειάζονται άτομα με μεράκι που θα αναλάβουν μέρος της συντονιστικής δουλειάς. Πρέπει να είναι φοιτητές που είναι σήμερα στη Σχολή και αντιμετωπίζουν τα σημερινά προβλήματα και τη σημερινή καθημερινότητα. Οι παλιοί συντονιστές έχουμε χάσει αναπόφευκτα τον παλμό των φοιτητών. Η «δουλειά» δεν είναι πολλή και μάλιστα αν μοιραστεί ανάμεσα σε πολλούς μπορεί να φτάσει και σε λιγότερα από 10 λεπτά την εβδομάδα. Τα άτομα θα εκπαιδευτούν από τους παλιούς συντονιστές πλήρως και θα καθοδηγούνται τουλάχιστον στις αρχές. Αν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στην συντονιστική ομάδα, επικοινωνήστε με ΠΜ προς τους συντονιστές, στη διεύθυνση griega850 AT gmail DOT com ή με ΠΜ στη σελίδα του forum στο fb.
  • Χρειάζεται οικονομική στήριξη για να παραμείνει ανεξάρτητο. Η προηγούμενη προσπάθεια απέδωσε καρπούς αλλά τα έξοδα συνεχίζουν να συσσωρεύονται.
  • Χρειάζεται ενεργά μέλη. Μέλη που θα μπουν στο κλίμα της κοινότητας και θα συμμετέχουν στις συζητήσεις και δε θα απαιτούν μόνο παλιά θέματα.

Αντιλαμβανόμαστε ότι τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι υποχρεωτικό και δε θα αναγκάσουμε κανέναν να γράφει ή να αναλάβει συντονιστικό ρόλο. Αντιλαμβανόμαστε επίσης ότι το forum δε μπορεί να υπάρξει με τη μορφή που χρησιμοποιείται σήμερα. Για τους λόγους αυτούς θα προτιμούσαμε να κλείσουμε τη σελίδα εδώ, αφού έχει επιτελέσει το σκοπό της στο έπακρο.

Στο σημείο αυτό ενημερώνουμε πως εάν μέχρι και τις 1/4/2019 δε βρεθεί ικανοποιητικός αριθμός φοιτητών που να είναι πρόθυμοι να συμμετέχουν στη συντονιστική ομάδα, το forum θα κλείσει μετά το πέρας και της εαρινής εξεταστικής και την κατάθεση βαθμολογίας που έχει οριστεί σύμφωνα με το ακαδημαϊκό ημερολόγιο στις 5/7/2019. Επίσης θα ληφθεί υπόψιν και η επισκεψιμότητα στο ανωτέρω χρονικό διάστημα. Μια τέτοια προοπτική δε μας ευχαριστεί, αλλά είναι το καλύτερο που μπορεί να γίνει.

Μετά το κλείσιμο του forum δε θα υπάρχει πρόσβαση ούτε στις συζητήσεις ούτε στο υλικό που έχει συγκεντρωθεί όλα αυτά τα χρόνια (φωτογραφίες, καταστατικά, αποφάσεις συνελεύσεων, βοηθητικό υλικό για διάφορες διαδικασίες της Σχολής κλπ).

Ευχαριστούμε όλα τα μέλη της κοινότητας που συμμετείχαν ενεργά όλα αυτά τα χρόνια, όσους ενίσχυσαν οικονομικά, όσους βοήθησαν στη Βιβλιοθήκη και όσους παρείχαν τεχνογνωσία κατά τα πρώτα βήματα του forum. Τέλος ευχαριστούμε όλα τα μέλη που βοήθησαν στο στήσιμο, στην ανανέωση και στο συντονισμό του forum όλα αυτά τα χρόνια:

Την ιδρυτική ομάδα: MakisH και fotinit17
Και τους κατά καιρούς συντονιστές: madadayo, Nick Rss, BrAVeSirRObin, PeriklisP, KiritoShu, Papajim202, geoste, 007, Andonyd, Nickk και i griega.

Δεν υπάρχουν αρκετά λόγια για να περιγραφεί η συμβολή τους. Τους ευχόμαστε τα καλύτερα.
Ομάδα διαχείρισης του ChemEng NTUA forum
chemeng-ntua.gr
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης