Ποια μαθήματα του εξαμήνου θεωρείτε χρήσιμα;

Προγραμματισμός και Χρήση Η/Υ
Σύνολο ψήφων: 9 (23%)
Ανόργανη Χημεία
Σύνολο ψήφων: 10 (25%)
Τεχνικές Σχεδιάσεις
Σύνολο ψήφων: 2 (5%)
Φυσική Ι
Σύνολο ψήφων: 1 (3%)
Γραμμική Άλγεβρα
Σύνολο ψήφων: 8 (20%)
Μαθηματική Ανάλυση Ι
Σύνολο ψήφων: 10 (25%)
Σύνολο ψήφων: 40

Re: Πώς σας φάνηκε το 1ο εξάμηνο; (από έτος 2017-18)

#11
Αρκετά decent ξεκίνημα, γενικά μαθήματα, σχετικά βατά, μερικές απαιτητικές εργασίες.
Ανόργανη Χημεία:
Θεωρία: Δεν με τρέλανε υπερβολικά, όμως είναι ψιλοενδιαφέρον. Είχα το περιθώριο να πιστολιάσω κάποια μαθήματα, το διάβασμά μου ήταν 3-4 μέρες διαφάνειες και 1-2 μέρες παλιά θέματα. Και 5-6 να έχεις, ο βαθμός στρώνει γιατί ο βαθμός στο εργαστήριο είναι αρκετά καλός συνήθως.
Εργαστήριο: Μάλλον άσχετη ύλη σε σχέση με τη θεωρία, λίγο διαφορετικό από τα εργαστήρια χημείας που φανταζόμασταν.
Εισαγωγή στη χημική μηχανική:
Εισαγωγικό μάθημα, πολύ φλου μπορώ να πω, όχι πολύ ενδιαφέρον. Μαθαίνεις καλά τα ισοζύγια μάζας (ίσως το πιο χρήσιμο κομμάτι από αυτό το μάθημα, με τη διδασκαλία που του κάνουν), παίρνεις ένα 5 στην πρόοδο, κάνεις καλές εργασίες, γλιτώνεις εξεταστική και έχεις ένα 7-8 στανταράκι. Ιδιαίτερη προσοχή θέλουν οι εργασίες (ενδεχομένως να είναι το πιο ενδιαφέρον κομμάτι του μαθήματος), μαθαίνεις καλά το κομμάτι της ύλης που αντιστοιχεί στις εργασίες και δουλεύεις σκληρά για να βγουν καλές εργασίες. Άλλωστε, μόνο 4 είναι.
Μαθηματικά Ι (Συναρτήσεις μιας μεταβλητής):
Χάνεσαι λίγο στην αρχή στις ακολουθίες, αλλά μετά σιγά σιγά στρώνει το πράγμα. Οπωσδήποτε όσο πιο καλές σημειώσεις μπορείς, γιατί γράφει και πολλά ο τρελιάρης. Βλέπεις παλιά θέματα για να ξέρεις τι θα πέσει περίπου, διαβάζεις τα αντίστοιχα κομμάτια στην ύλη, λύνεις παλιά θέματα, καθάρισες.
Φυσική Ι:
Θεωρία: Βλέπεις τις ασκήσεις που έχουν λυθεί στο μάθημα, λύνεις παλιά θέματα, καθάρισες.
Εργαστήριο: Άσχετες και απαιτητικές εργασίες, όμως μαθαίνεις τα σφάλματα, θεωρώ αρκετά χρήσιμο. Μετρούν πολύ λίγο για τον κόπο που κάνεις να τις ετοιμάσεις, όμως με ένα 8-9 μέσο όρο, ακόμα και 7άρι στη θεωρία ίσως να το κάνει 8άρι, δηλαδή μέχρι εκεί δίνει +1 μπόνους συνήθως. Με καλό εργαστήριο περνάς το μάθημα με 3.5 στη θεωρία.
Προγραμματισμός:
Από τα αγαπημένα μου μαθήματα μέχρι τώρα. Απλώς θέλει να δουλεύεις όσο μπορείς μόνος σου αυτά που κάνετε την ώρα του μαθήματος και έτσι καθάρισες με 1-2 μέρες διάβασμα στην εξεταστική. Αν ήσουν καλός στον προγραμματισμό β και γ λυκείου δεν θα έχεις ιδιαίτερο θέμα στο μάθημα αυτό.
Τεχνικές σχεδιάσεις:
Το autocad πολύ γαμάτο, απλώς θέλει εξάσκηση και την ώρα του μαθήματος και ίσως λίγο στο σπίτι. Εγώ είχα εξεταστεί μόνο σε αυτό, την επόμενη χρονιά έμαθα ότι εξετάζεσαι και σε θεωρία. Δεν είναι κάτι υπερβολικά τρομερό, θεωρία και autocad συνδέονται αρκετά.
Τελευταία επεξεργασία από trenooo_00 σε Πέμ 27 Ιουν 2019, 9:40 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
sk
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης