[Τ] Επιστήμη και Μηχανική Τροφίμων

#1
Συνοπτική περιγραφή μαθήματος
Σκοπός του μαθήματος είναι η απόκτηση γνώσεων σε θέματα σχετικά με τις διεργασίες επεξεργασίας και συντήρησης τροφίμων, τη συσκευασία τροφίμων, τις τεχνολογίες των κυριοτέρων κατηγοριών τροφίμων και το σχεδιασμό στις βιομηχανίες τροφίμων. Επίσης η εξοικείωση με τα θέματα αυτά στο εργαστήριο, η εμπέδωσή τους μέσω θεμάτων και η προσέγγιση της σχετικής βιβλιογραφίας και των μεθόδων επεξεργασίας δεδομένων μέσω χρήσης Η/Υ.

Διδάσκοντες
Κ. Τζιά - email: tzia AT chemeng DOT ntua DOT gr
Π. Ταούκης - email: taoukis AT chemeng DOT ntua DOT gr

Εργαστήριο
Κ. Τζιά - email: tzia AT chemeng DOT ntua DOT gr
Π. Ταούκης - email: taoukis AT chemeng DOT ntua DOT gr
Β. Ωραιοπούλου - email: vasor AT chemeng DOT ntua DOT gr

Οργάνωση Διδασκαλίας
Θεωρία: 3 ώρες εβδομαδιαίως
Εργαστήριο: 3 ώρες εβδομαδιαίως

Οι εργαστηριακές ασκήσεις είναι υποχρεωτικές, με τους σπουδαστές να παραδίδουν έκθεση και να εξετάζονται προφορικά σε αυτές.

Εξετάσεις-Βαθμολογία
Η τελική εξέταση λαμβάνει χώρα με ανοιχτά βιβλία. Ο τελικός βαθμός προκύπτει ως εξής:
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ = (0.4 x βαθμός εργαστηρίου) + (0.6 x βαθμός γραπτής εξέτασης)

Βιβλιογραφία
Προτεινόμενη βιβλιογραφία υπάρχει διάθεσιμη στην ιστοσελίδα του μαθήματος στην αντίστοιχη κατηγορία.

Εξεταστέα ύλη
Η εξεταστέα ύλη περιλαμβάνει όλο το βιβλίο των Τζια-Ταούκη-Ωραιοπούλου

Τελευταία ενημέρωση: 26/6/2015

Υλικό

#2
Φύλλο Ταυτότητας Μαθήματος

Θεωρία

Ασκήσεις

Εξετάσεις

Εργαστήριο

Software

Ιστοσελίδες

Σχετικά μαθήματα

Τι γίνεται σε άλλες σχολές

Στο forum...
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης