[Δ] Ορθολογική και Αειφορική Διαχείριση Ενέργειας

#1
Σημείωση: Το μάθημα αποτελεί μετεξέλιξη του "Ενεργειακή Ανάλυση Βιομηχανικών Συστημάτων". Ο τίτλος άλλαξε το ακαδ. έτος 2012-13, ώστε να ανταποκρίνεται καλύτερα στην ύλη που διδάσκεται τα τελευταία χρόνια.

Συνοπτική περιγραφή μαθήματος
Ενεργειακή και εξεργειακή ανάλυση φυσικών και χημικών διεργασιών. Παραγωγή ισχύος - σύστημα ατμού (παραγωγή, διανομή, χρήση, εξοικονόμηση, συμπαραγωγή). Βιομηχανική ψύξη και κλιματισμός. Διαχείριση ενέργειας (μετατροπή, αποθήκευση, ανακύκλωση, αναβάθμιση). Χρήση ανανεώσιμων μορφών ενέργειας στη βιομηχανία.

Διδάσκοντες
Δ. Ασημακόπουλος - email: assim AT chemeng DOT ntua DOT gr - προσωπική ιστοσελίδα

Εργαστήριο (μεταξύ άλλων)
Γ. Αραμπατζής - email: arab AT chemeng DOT ntua DOT gr - προσωπική ιστοσελίδα
Μ. Καρταλίδης - email: mkart AT central DOT ntua DOT gr

Οργάνωση διδασκαλίας
Θεωρία και υπολογιστικό εργαστήριο: 6 ώρες εβδομαδιαίως (3 2ωρα/εβδομάδα)
Στην ιστοσελίδα του μαθήματος αναρτάται πρόγραμμα διαλέξεων και εργαστηρίων.

Το εργαστηριακό μέρος του μαθήματος μοιάζει με αυτό του μαθήματος "Φαινόμενα Μεταφορά ΙΙ" και η παρουσία σε αυτό είναι υποχρεωτική. Κατά διαστήματα δίνονται ασκήσεις για το σπίτι.
Στα πλαίσια του μαθήματος εκπονείται εργασία (βιβλιογραφική ή υπολογιστική) με παρουσίαση. Κάθε φοιτητής δηλώνει το θέμα του στην ιστοσελίδα του μαθήματος.

Εξετάσεις-Βαθμολογία
Η αξιολόγηση των σπουδαστών γίνεται στη βάση:
1. Του βαθμού της τελικής εξέτασης (30%). Η τελική εξέταση χωρίζεται σε δυο μέρη. Το θεωρητικό μέρος αποτελείται από ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και πραγματοποιείται με κλειστά βιβλία. Το μέρος των ασκήσεων γίνεται με ανοιχτά βιβλία και δεν παρουσιάζει κάποια ιδιαίτερη δυσκολία.
2. Του βαθμού του εργαστηρίου (30%). Ο βαθμός του εργαστηρίου προκύπτει από τη συμμετοχή του κάθε σπουδαστή (παρουσίες), τις εργαστηριακές ασκήσεις που παραδίδει σε κάθε εργαστήριο και τις ατομικές εργασίες σχετικά με τα αντικείμενα που καλύπτονται στο εργαστήριο.
3. Του βαθμού της εργασίας εξαμήνου (40%). Η εργασία αφορά στην ανάπτυξης, συγγραφή και παρουσίαση ενός ολοκληρωμένου θέματος σχετικό με την ύλη του μαθήματος και είναι ατομική. Οι παρουσιάσεις των εργασιών γίνονται στο τέλος του εξαμήνου με την παρουσία όλων των σπουδαστών. Κάθε φοιτητής αξιολογεί τον εκάστοτε ομιλητή.

Βιβλιογραφία
Δίνεται βιβλίο "εσωτερικών" εκδόσεων, το οποίο περιέχει (μεταξύ άλλων) εκτυπωμένα τα αρχεία Mathcad που παρουσιάζονται στο εργαστήριο.

Εξεταστέα ύλη
Η εξεταστέα ύλη περιλαμβάνει όλα τα αρχεία Mathcad που παρουσιάστηκαν στο εργαστήριο κατά τη διάρκεια του εξαμήνου.

Τελευταία ενημέρωση: 7/7/2015

Υλικό

#2
Εξετάσεις

Software

Ιστοσελίδες

Σχετικά μαθήματα

Τι γίνεται σε άλλες σχολές

Στο forum...
Τελευταία επεξεργασία από Antonyd σε Πέμ 20 Σεπ 2018, 7:14 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης